Blog

Spring is in the air

Spring is in the air

Wandy van Schaik 11-04-2017 0
SPRING IS IN THE AIR Deze week heeft TokoPuurSang een paasmenu voor je samengesteld met o.a. het gerecht Kambing Ketjap. Kambing is het Indonesische w...
Lees meer
Boemboe

Boemboe

Wandy van Schaik 15-07-2016 0
Een boemboe is een mengsel van kruiden en specerijen die worden fijngewreven tot een pasta en het gerecht een authentieke smaak geven. De boemboe's va...
Lees meer
Trassi

Trassi

Wandy van Schaik 06-07-2016 0
Trassi ofwel garnalenpasta is een veelvoorkomend ingrediënt in de Indonesische (en in veel andere Aziatische landen) keuken. Het wordt veel als smaakm...
Lees meer
Kemirie

Kemirie

Wandy van Schaik 24-06-2016 0
In de Indonesische keuken wordt veel gebruik gemaakt van de kemirienoot. Kemirienoten zijn een echte smaakmaker en geven een nootachtige geur. Door de...
Lees meer
Ork Ork Ork

Ork Ork Ork

Wandy van Schaik 24-06-2016 0
Ork…Ork…Ork…rijst eet je met een….. In de meeste Zuidoost-Aziatische landen eet men rijst met vork en lepel, met stokjes (chopsticks) of met de handen...
Lees meer
Pedis

Pedis

Wandy van Schaik 24-06-2016 0
Sommige gerechten zijn 'pedis' (bijvoorbeeld Ajam Pedis). En pedis betekent HEEEETTT....staat je mond in brand na het eten van pittig eten? Probeer da...
Lees meer